Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dyskiem zewnętrznym

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem ! Otóż kupiłem dysk zewnętrzny Seageta Descop 1 TB ,ale niestety komp go nie widzi. Na początku wszystko było super , po przerzucałem pliki itp no i chciałem spróbować czy xbox będzie odtwarzał filmy. Podłączyłem do konsoli i go przez przypadek skonfigurowałem ,i zmieniłem typ plików na FAT 32. Więc postanowiłem go convertować spowrotem na NTFS w cmd ,ale teraz jak podłączam to uruchamia się bezpieczne usuwanie sprzętu ,pokazuje nazwę dysku itp ,ale nie ma go w dyskach (mój komputer.) Spróbowałem "Dodaj sprzęt" z panelu sterowania ,ale niby jest sprawny i gotowy ... POMOCY

@@P.S mam win xp proffesional.

@@Chyba nadal mam typ plików FAT 32 ,ma ktoś dobre sposoby do convertowania ?

Opublikowano

Zajrzyj w PANEL STEROWANIA - > NARZEDZIA ADMIN. -> ZARZADZANIE KOMPUTEREM -> ZARZADZANIE DYSKAMI i powiedz mi czy jest tam jakaś partycja NIEOZNACZONA literką ? Bo jak jakaś partycja nie ma literki przypisanej to jest niewidoczna w Mój Komputer.

jqeuR.png

Opublikowano

PPM na nia > formatuj > wybierasz system plikow fat32 i formatujesz. Sam ustawi litere dysku i dysk bedzie widoczny w komputerze. Jak chcesz go uzywac w xboxie i na komputerze to w xboxie przy konfiguracji dyfku da sie w zaawansowanych ustawic taka opcje zeby xbox zostawil miejsce dla danych, wtedy dysk bedzie podzielony na partycje xboxa i partycje fat32 dla danych (ona bedzie widoczna i na xboxie i na kompie).

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Zrób tak jak powiedział pan UP... A jeśli nie będzie działało, to spróbuj podłączyć z powrotem do Xboxa i spróbować się tam coś pobawić :)

Pozdrawiam.

Daj Like'a ^^

Opublikowano

Tylko na nim nic nie mogę zrobić .... Wszytkie opcje oprócz usuń partycję mam zablokowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...